Nieuws Algemeen

Succesvol Congres 2018

We kijken terug op een zeer succesvol Congres over onderwijs aan leerlingen die extra begeleiding en ondersteunig nodig hebben. Met ruim 900 bezoekers, een kleine 50 workshops, vier meet-ups en 41 exposanten op de beursvloer voldeed het aan alle verwachtingen. De bezoekers waardeerden Hét Congres met een 7,4.

Na de opening door Wim Ludeke (voorzitters van LECSO) en Jan van Etten (voorzitter SBOwerkverband) verzorgde Ap Dijksterhuis een inspirerende lezing over (werk)geluk. Hij benadrukte het belang van betekenis- en zinvol werk enerzijds en de autonomie op de werkvloer anderzijds. Zijn lezing werd gemiddeld gewaardeerd met een 8!

Hét Congres werd dit jaar georganiseerd onder de gezamenlijke verantwoordlijkheid van LECSO en SBOwerkverband. Tussen de middag hielden beide organisaties hun algemene ledenvergadering. Naast het vaststellen van de speerpunten voor 2019 was een belangrijk agendapunt de voorgenomen fusie tussen beide organisaties. Beide ALV’s gaven groen licht om de plannen verder uit te werken zodat volgend jaar een definitief besluit kan worden genomen.

Tijdens Hét Congres werd de definitieve versie van het doelgroepenmodel gepresenteerd. Klik hier voor meer informatie daarover.

Presentaties
Een aantal presentaties die op Hét Congres gegeven werden, staan in de LECSO-app. Heeft u de app nog niet? Download deze dan in de App-store of Google-play.
Ga in de app vervolgens onderaan naar Congres en zoek binnen Programma -> Keuzeprogramma naar de workshop waar u de presentatie van wilt zien. Indien wij de presentatie ontvangen hebben staat deze onderaan met een link om deze te downloaden

Congres 2019
Zet alvast in uw agenda: vrijdag 29 november 2019 Hét Congres.