Nieuws Onderwijs en Zorg

Expertgroep EMB Wikiwijs zoekt enthousiaste leden

Binnen LECSO zijn verschillende expertgroepen actief. Mensen uit het gespecialiseerd onderwijs die zich op een bepaald thema of onderwerp hebben gegroepeerd en die met regelmatig bij elkaar komen. Binnen de nieuwe structuur van LECSO (populair gezegd LECSO 2.0) is er een belangrijke rol weggelegd voor deze expertgroepen. Want de echte experts die werken in het veld.

De komende tijd stellen we een paar expertgroepen voor die al langer bestaan. Dit keer de expertgroep EMB Wikiwijs. Angelique Vissers is de trekker van deze expertgroep: "De startpagina emb.wikiwijs.nl bestaat al ruim 2 jaar. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten en begeleiders van leerlingen in leerroute 1. Je kunt hier (digitaal) lesmateriaal en links naar leuk materiaal vinden en toevoegen. Er zijn inmiddels ruim 300 materialen met het EMB-keurmerk vindbaar op deze startpagina."

"Het kan gaan over hoe je je tanden poetst of jezelf wast of over belevings- en speelmogelijkheden voor de kinderen. Er zijn vier hoofdgroepen waar je op kunt zoeken: thema, activiteit, (hoofd)doel of hulpmiddel. Veel van deze lessen zijn in de klas bedacht door leerkrachten zelf. Maar ook staan er filmpjes op van Dirk Scheele en Prowise-presentaties. Iedereen die werkt met leerlingen in leerroute 1 en zelf een leuke les heeft bedacht kan deze aanmelden voor de site. Zo kunnen ook anderen hiervan gebruik maken."

Veel behoefte
Daarnaast is de werkgroep op zoek naar een paar enthousiaste
begeleiders van leerlingen met EMB. Om samen de site up-to-date te houden, maar ook om zo nu en dan informatie of een workshop te geven over het werken met EMB-kinderen. Angelique: "Op Hét Congres hebben we een workshop gegeven en ook op het NOT zijn we aanwezig. Ik weet dat er veel behoefte is om met elkaar in contact te komen, maar blijkbaar is iedereen te druk op z'n eigen school."

Voor meer informatie hierover kun je mailen naar a.vissers@hubnoordbrabant.nl.

Op het extranet van LECSO is ook een besloten EMB-groep met bijna 70 leden. Hier kunnen vragen over EMB aan collega's gesteld worden. Daar is extranet heel handig voor. Zo stelde Angelique onlangs zelf de vraag: 'Onze school is op zoek naar ideeën voor de inrichting van de speelplaats voor leerroute 1?'

Wil je lid worden van extranet stuur dan een mailtje naar info@lecso.nl