Nieuws Algemeen

Belgische Chantal Goedertier leraar van het jaar (v)so

De leraar van het jaar in het segment Speciaal Onderwijs is Chantal Goedertier van Altra College uit Amsterdam. Zij is docent in klas 5, de forensische klas die Altra samen met De Bascule heeft. Ze wordt geprezen om haar kracht om leerlingen te laten landen en zich veilig te laten voelen. ‘Ze laat leerlingen kennismaken met een wereld die ze daarvoor niet kenden en ze zoekt naar samenwerking tussen jeugdhulp en het reguliere onderwijs’, aldus de jury.

Zelfs bij onze zuiderburen was de verkiezing van de Belgische Chantal nieuws. Het Nieuwsblad schreef: Vier jaar geleden zocht de Hasseltse Chantal Goedertier (46) nog naar haar weg op de Nederlandse arbeidsmarkt, zaterdag werd ze door minister van onderwijs Arie Slob uitgeroepen tot Leerkracht Van Het Jaar in de categorie Speciaal Onderwijs. “Mijn grote sterkte is dat ik enorm positief ben ingesteld”, zegt ze. “Ik focus altijd op datgene wat beter kan.”

Corine van Helvoirt, verenigingsmanager van LECSO was een van de leden van de vakjury. Ze was erg enthousiast over de drie genomineerden docenten: "Drie zeer gemotiveerde, gepassioneerde en kundige leraren waren genomineerd door de beroepsjury: Esther Wokke van de Spinaker in Alkmaar, Chantal Goedertier van Altra/De Bascule in Amsterdam en Sophie de Goei van Zuiderbos in Vught."
"Ze hebben het de vakjury erg moeilijk gemaakt. Liefst hadden we deze kanjers alle drie tot leraar van het jaar verkozen, maar er moest één naam uitkomen. En dat werd Chantal Goedertier."

Wij feliciteren iedereen van harte met deze mooie titel met uiteraard en bijzondere felicitatie voor Chantal die zich als ambassadeur voor het (v)so hard zal maken voor onze mooie sector waar we het verschil maken voor jongeren waarvoor het leven niet als vanzelfsprekend verloopt.

Foto-bijschrift: Chantal Goedertier krijgt de prijs uit handen van Onderwijsminister Arie Slob.