Nieuws Expertise

Heb je een speciaal project? Project Speciaal!

Begin mei start de inschrijving voor Project Speciaal 2019!

Ben je vernieuwend bezig in het gespecialiseerd onderwijs? Deel jouw kennis met collega’s! Doe mee met Project Speciaal en laat weten hoe jouw project, product of activiteit leerlingen verder helpt. 

Iedereen in het gespecialiseerd onderwijs kan een project indienen, als docent, team of school. Alle projecten krijgen een plek op deze website, zodat collega’s van andere scholen en instellingen er hun voordeel mee kunnen doen.

Twee jaar geleden won de Twist-app, een project van Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle. Met de Twist app kunnen lesprogramma voor ernstig meervoudig beperkte kinderen op maat gemaakt worden. Kinderen die hun handen niet goed kunnen gebruiken, kunnen de computer bijvoorbeeld bedienen met hun hoofdsteun, of met extra grote knoppen. Ook het tempo, de kleuren en het geluid kunnen per kind aangepast worden.

Marjan Vervat van De Twijn: "Het geldbedrag dat we met Project speciaal hebben gewonnen, hebben we gestoken in de technische doorontwikkeling van de Twist-app. We hebben er meer lessen voor ontwikkeld en de app wordt in steeds meer klassen gebruikt.
Na Hét Congres in 2017, waar we deze prijs in ontvangst mochten nemen, hebben we veel telefoontjes gekregen van scholen die ook met de app wilden gaan werken. Daarom zijn we nu een platform aan het ontwikkelen waar ook andere scholen op aan kunnen sluiten zodat zij gebruik kunnen maken van de app en al z'n toepassingen."


Project Speciaal is een initiatief van LECSO dat vernieuwing en kwaliteits-verbetering in het gespecialiseerd onderwijs stimuleert. Dit jaar kunnen ook SBO-scholen deelnemen. Op Hét Congres op 29 november 2019 presenteren wij graag het méést speciale project van Project Speciaal!

Kijk hier voor de website van Project Speciaal.