Nieuws Algemeen

Elke klas een Bee-bot

Van de Van Voorthuijsenschool in Haarlem kregen wij het volgende bericht:

Kent u ze al? Heeft u ze al gezien in de klas? De Bee-bots, de Blue-bots en de Pro-bots? Sinds kort heeft elke groep de beschikking over een van deze 'bots'. De Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij.

Om de Bee-Bot in beweging te krijgen moeten kinderen commando's geven. Dit kunnen ze doen met de 7 knoppen op de rug van de bij. Moet de Bee-Bot twee stapjes vooruit? Druk dan 2 keer op het knopje met de pijl die vooruit wijst. Moet de BeeBot daarna linksaf slaan? Vergeet dan niet om ook het pijltje linksaf te drukken. In totaal kan de Bee-Bot wel 40 commando's onthouden en maakt grappige geluidjes of knippert met de ogen. Sterker nog de nieuwe Bee-bots kunnen met elkaar communiceren.

Bij de Bee-Bot zijn heel veel verschillende matten verkrijgbaar en we hebben er zelf nog veel meer gemaakt! Hierdoor kan de Bee-Bot in verschillende lessen worden ingezet en helpt het de kinderen met het leren van letters, getallen, picto's, woorden, zinsbouw, kleuren, vormen en nog veel meer.

Spelenderwijs maken de kinderen kennis met programmeren.
De Blue-bot lijkt op de Bee-Bot en kan aangestuurd worden via Bluetooth. Kinderen kunnen niet alles commando's geven via de knoppen op de rug, maar ook via een tablet of computer!
En dan de Pro-bot in de hoogste klassen van het VSO. Hiermee kunnen nog meer programmeertechnieken geleerd worden. Uiteindelijk zou de pro-bot zo geprogrammeerd kunnen worden dat hij verschillende functies uitvoert zoals het regeren op geluids- en lichtsensoren. Dat vraagt ook wel iets van de leerkrachten. Vandaar dat we met elkaar een workshop hebben gevolgd van B-bot.

Heeft u ook nieuws dat voor andere scholen interessant is, mail ons: info@lecso.nl