Nieuws Algemeen

Klas MB-AV van De Sprienke uit Goes schittert voor koningin Máxima

Woensdag 20 februari was een spannende dag voor klas MB-AV van mytylschool de Sprienke uit Goes. Na wekenlang oefenen op een zelfgemaakte rap mochten de leerlingen, die tussen de 8 en 13 jaar oud zijn, optreden op het grootste en leukste muzikale kinderfeest van Zeeland. Duizend kinderen waren uitgenodigd om de provinciale editie van het Méér Muziek in de Klas festijn bij te wonen, maar slechts een handjevol leerlingen mocht optreden.

Ereambassadeur van Méér Muziek in de Klas koningin Máxima, reisde die dag speciaal af naar Vlissingen om getuige te zijn van de diverse optredens.

Om 11u00 opende de leerlingen van de Sprienke het concert. De koningin was zichtbaar ontroert door de verfijnde opening, waarbij een leerling speelde op een CRDL, een speciaal muziekinstrument dat door middel van aanraking geluid en/of muziek produceert. Daarna barstte de rap los en mochten vier leerlingen hun rapkunsten laten horen, begeleid door de rest van de klas die speelde op boomwhackers. Het oorverdovende applaus tijdens en na het optreden zorgde voor veel enthousiasme en inspiratie. Na het optreden werden de leerlingen persoonlijk gecomplimenteerd door de vorstin.

Mytylschool de Sprienke/Deltaschool uit Goes doet mee aan de Impulsregeling Muziekonderwijs. Op deze scholen is muziek een vast onderdeel binnen het curriculum. De school heeft vijf vakspecialisten muziek die muzieklessen verzorgen en die hun collega’s coachen tijdens maatjeslessen.