Nieuws Passend Onderwijs

u-can-act symposium; voorkom voortijdig schoolverlaten

Op 16 mei 2019 vindt het u-can-act symposium plaats dat volledig in het thema staat van voortijdig schoolverlaten voorkomen. In dit symposium worden de resultaten van het procesonderzoek en het beleidsonderzoek gedeeld (zie over u-can-act), komen jongerenbegeleiders hun methodiek toelichten en is er volop ruimte voor discussievoering en netwerken. Het symposium is bedoeld voor jongerenbegeleiders, docenten, beleidsmedewerkers van scholen, RMC-coördinatoren, en landelijke beleidsmakers.

Vanaf half tien start de inloop en om 10 uur start het symposium. Tot vier uur komen er verschillende sprekers aan het woord uit praktijk (jongerenbegeleiders), beleid (OCW) en wetenschap (Rijksuniversiteit Groningen en Kohnstamm Instituut).

Er is tussendoor een lunch en u kunt de hele dag verschillende standjes bezoeken om u verder te verdiepen in datgene wat u belangrijk vindt. Zo kunt u onder andere meer informatie verkrijgen over het u-can-act project, de verschillende begeleidingsprojecten en kunt u in gesprek gaan met de sprekers van het symposium. Om vier uur sluiten we de dag af onder het genot van een hapje en een drankje.

Locatie: MeetingDistrict, Nieuwegein.
Het symposium is geheel gratis, een gedetailleerd programma volgt binnenkort op deze website.
Via deze link kunt u zich aanmelden (tot 3 mei):