Nieuws Onderwijskwaliteit

Curriculum.nu: ontwikkelteams presenteren hun conceptvoorstellen

Tijdens de zesde ontwikkelsessie in april hebben de ontwikkelteams verder gewerkt aan de conceptopbrengsten per leergebied. De opbrengsten bestaan uit een visie en grote opdrachten op basis waarvan bouwstenen van kennis en vaardigheden uitgewerkt zijn voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De ontwikkelteams geven aanbevelingen voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs; hier is nog een nadere uitwerking nodig.
 
Daarnaast is er een schematische weergave gemaakt van de conceptvoorstellen van de ontwikkelteams. Middels deze weergave is het in één oogopslag mogelijk de koppeling tussen grote opdrachten en bouwstenen per leergebied te zien. Daarnaast is het mogelijk om meerdere leergebieden te selecteren waardoor de samenhang tussen de verschillende leergebieden inzichtelijk wordt. Bekijk hier de conceptvoorstellen van de ontwikkelteams in één overzicht.
 
Wij vragen u via deze pagina te reageren op hun voorstellen. Het liefst vóór 12 juni, omdat de ontwikkelteams eind juni al bij elkaar komen voor het verwerken van de eerste reacties, maar uiterlijk vóór 11 augustus.
 
Consultatiebijeenkomsten
Net zoals eerder organiseert Curriculum.nu ook tijdens deze consultatieperiode een aantal bijeenkomsten. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd door andere organisaties, zoals schoolbesturen uit het primair onderwijs. Bekijk de agenda voor een actueel overzicht van alle bijeenkomsten in de komende periode. Organiseert u ook een bijeenkomst om feedback op te halen over de conceptopbrengsten van de ontwikkelteams? Stuur dan een e-mail met informatie over de bijeenkomst naar info@curriculum.nu, dan zorgen wij ervoor dat de bijeenkomst op de website wordt vermeld.
 
Oproep delen
Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om feedback te geven op de voorstellen van de leraren en schoolleiders, vragen we u niet alleen om zelf feedback te geven maar ook anderen hiertoe op te roepen. Deelt u vooral de conceptopbrengsten en de oproep om hierop te reageren. Wilt u hiervoor gebruik maken van online banners of ander promotiemateriaal dan vragen wij u een mail te sturen naar info@curriculum.nu.
 
Meer informatie vindt u uiteraard op onze website: www.curriculum.nu.