Nieuws Expertise

Heb je een speciaal project? Meld het aan voor Project Speciaal

Ben je vernieuwend bezig in het gespecialiseerd onderwijs? Deel jouw kennis met collega’s! Doe mee met Project Speciaal en laat weten hoe jouw project, product of activiteit leerlingen verder helpt. Stuur je project voor 28 juni 2019 in via www.projectspeciaal.nl en geef jouw project landelijk bekendheid in het gespecialiseerd onderwijs.

Project Speciaal is een initiatief van LECSO dat vernieuwing en kwaliteits­ verbetering in het gespecialiseerd onderwijs stimuleert. Dit jaar kunnen ook SBO­scholen deelnemen. Op Hét Congres op 29 november 2019 presenteren wij graag het meest speciale project van Project Speciaal!


Drie kanshebbers
Iedereen in het gespecialiseerd onderwijs kan een project indienen, als docent, team of school. Alle projecten krijgen een plek op de site www.projectspeciaal.nl, zodat collega’s van andere scholen en instellingen er hun voordeel mee kunnen doen. Uit alle inzendingen kiest de jury drie kanshebbers.

De projecten op de shortlist worden middels een presentatie op de website, de nieuwsbrieven
van LECSO en SBOwerkverband en via een mailing aan het veld gepresenteerd. Ook op Hét Congres zullen de drie genomineerde projecten zich aan de bezoekers presenteren. Welk project zich uiteindelijk Project Speciaal 2019 mag noemen, wordt bepaald door de vakjury én het publiek. De prijs bestaat uit een geldbedrag en publicitaire ondersteuning.

We kijken in hoeverre een project:

  • bijdraagt aan onderwijskwaliteit en het toekomstperspectief van leerlingen 

  • overdraagbaar is naar andere scholen en instellingen 

  • creatief, innovatief en inspirerend is 

  • het resultaat is van samenwerking (bijvoorbeeld tussen leerkrachten en 
ouders, gespecialiseerd onderwijs en samenwerkingsverbanden, onderwijs en jeugdzorg) 


Geïnteresseerd?
Kijk op www.projectspeciaal.nl voor achtergrondinformatie, de jury, hoe je jouw project kunt insturen en de voorwaarden.