Nieuws Algemeen

Subsidieregeling Versterking Cultuuronderwijs - Een stevige plek voor kunst en cultuur

Goed nieuws voor vso-scholen. Ze kunnen tot 1 november 2020 bij het Fonds voor Cultuurparticipatie geld aanvragen voor een plan dat ze samen met een culturele partij ontwikkelen en uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met de muziekschool, een dansgroep of het plaatselijke museum.

Dit is dé kans om leerlingen onvergetelijke ervaringen mee te geven. En ze verder te helpen met hun creatieve en culturele ontwikkeling. De subsidie bedraagt minimaal €10.000,– en maximaal €50.000,– per project. 
Het is een matchingsregeling. Dit betekent dat de school en de culturele partij samen maximaal 50% van de totale kosten kunnen aanvragen bij het Fonds.
Klik hier voor de subsidieregeling.

Provincie Utrecht: de VMBO matchmaker
Speciaal voor scholen in de provincie Utrecht is er de VMBO-matchmaker die scholen voor Praktijkonderwijs in de stad en provincie Utrecht ondersteunt bij het aanvragen van deze subsidie. Scholen die meer willen weten over de regeling, feedback willen op hun plan, of die wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van het projectplan kunnen contact met ons opnemen voor gratis advies en begeleiding. Op de website vmbomatchmaker.nl vindt u alle informatie over de regeling, het aanvragen, inspirerende voorbeelden en tips.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:
VMBO matchmaker, Irene de Jong en Mariska de Wit.
Mail: vmbomatchmaker@kunstcentraal.nl of bel 030-659 55 20.
Kijk hier het filmpje over de VMBO-Matchmaker.