Nieuws Algemeen

Lang leve de liefde Award 2020

In de Week van de Liefde kunnen scholen op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met alle thema’s van seksuele vorming. Deze week is van 10 tot en met 14 februari 2020. De Week is voor scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en mbo. 

Doe mee aan de Lang Leve de Liefde Award
Alle inspanningen die het kost om het thema aansprekend te integreren in het DNA van de school verdienen een beloning. Vraag daarom de Lang Leve de Liefde Award aan, deze wordt tijdens de Week van de Liefde uitgereikt.

Wat is de Week van de Liefde?
De Week van de Liefde  (10 t/m 14 februari 2020) is een leuke en laagdrempelige manier om in de les aandacht te geven aan het thema relaties en seksualiteit. De Week is voor scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en mbo. Tijdens deze Week worden door het hele land lessen in de liefde gegeven! Wanneer u meedoet geeft u minimaal één les over relaties en seksualiteit. Lees meer over de Week van de Liefde.

Uitreiking Lang Leve de Liefde Award
Tijdens deze week reiken Soa Aids Nederland en Rutgers de Lang Leve de Liefde Awards uit. De award is voor scholen die:

  • structureel lesgeven over seksualiteit en relaties
  • zich onderscheiden in lessen en beleid over seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen
  • gebruik maken van erkende lesprogramma’s zoals het lespakket Lang Leve de Liefde
  • aandacht besteden aan beleid, educatie, signalering en omgeving.

Ook scholen die nog niet aan al deze aspecten invulling hebben gegeven, maar al wel goed op weg zijn, kunnen een inzending doen en in aanmerking komen voor een aanmoedigingsprijs!

Inschrijven voor de Lang Leve de Liefde Award kan hier. Tot 7 december2019!