Nieuws Expertise

Studiedag Bewegingsonderwijs cluster 4

Woensdag 27 november 2019 wordt voor de tiende keer de Studiedag Bewegingsonderwijs cluster 4 gehouden. De inleiding gaat dit jaar over ASM, Athletic Skills Model. Naast de algemene inleiding zijn er 9 workshops waaruit je kunt kiezen. In de bijlage vind je een beschrijving van deze workshops. Dit jaar heeft Friesland College Cios Sport & Bewegen de deuren opengesteld voor deze geweldige landelijke studiedag.

Er zijn al 90 aanmeldingen, maar inschrijven kan nog altijd! Klik hier om in te schrijven.

Athletic Skills Model is een andere kijk op bewegen. Er is bewezen dat er te weinig én ook te eenzijdig bewogen wordt. Dit is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken zoals gezondheid, fitheid, prestatie en creativiteit. Dit leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling en hierdoor hebben zij een verhoogde kans op gezondheidsproblemen en blessures. In plaats van alleen te kijken naar de smalle topsport, richt het ASM zich op alle bewegers, van elk niveau.

Talentontwikkeling geldt voor iedere beweger. Een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie zorgt voor een grotere kans op blessures, overbelasting en uitval. Voor een gezonde en kwalitatieve ontwikkeling is het goed om zoveel mogelijk verschillende basisvaardigheden binnen sporten, spelvormen, oefenvormen en activiteiten te doen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen.
 


Bewegingsonderwijs_2019-workshops.pdf