Nieuws Algemeen

Onderwijsactie op 6 november

Woensdag 6 november is door de bonden uitgeroepen tot Landelijke Actiedag voor het onderwijs. Ook het gespecialiseerd onderwijs zal zich ongetwijfeld laten horen en zien in Den Haag. Het initiatief van één van onze leden om als gespecialiseerd onderwijs nog eens extra aandacht te besteden aan deze dag, ondersteunt LECSO van harte. Dat betekent dat vandaag al onze leden hierover een mail hebben ontvangen. Heb je deze (nog) niet gezien, dan vind je die mail hieronder nog eens integraal weergegeven. DOE MEE!!

Zoals jullie ongetwijfeld bekend, vindt er op woensdag 6 november een landelijke actiedag van het onderwijs plaats. Het terugkerende dilemma voor scholen en besturen (m.n. die van het speciaal onderwijs) is dan altijd in hoeverre deze acties te ondersteunen.
De Onderwijsspecialisten, één van onze leden, heeft na hun interne discussie over de actiedag 6 november, het volgende standpunt ingenomen: we ondersteunen de actie en dat doen we o.a. door een sterk signaal af te geven.
Hoe? Door op 6 november a.s. in een landelijk dagblad een pagina-grote advertentie te plaatsen met de hierbij toegevoegde tekst. Vervolgens is LECSO verzocht dit voornemen te ondersteunen, waarmee het een krachtiger statement zou worden. Het bestuur van LECSO staat achter dit initiatief.

Om het nóg krachtiger te kunnen maken vragen we jullie bij deze of ook jullie op deze wijze mede invulling willen geven aan de actiedag. Dit kan je doen door per omgaande het logo van je school / organisatie te mailen naar A.Voskamp@deonderwijsspecialisten.nl, die dan onder de advertentie gezet zal worden.

Ondersteun je deze actie? Stuur dan per omgaande, maar in ieder geval vóór vrijdagmiddag 1 november 16.00 uur, je logo in vector- bestand (eps, ai of pdf) met een hoge resolutie ( liefst 300 dpi) naar Anne Voskamp.

De Onderwijsspecialisten, Aloysius en LECSO hebben zich garant gesteld voor de kosten; heb je de behoefte om ook je financiële steentje bij te dragen, graag. Dat kan door je bijdrage te storten op rek.nr. van LECSO: IBAN NL09 ABNA 0415225582 o.v.v. bijdrage manifest.

Laten we ook als speciaal onderwijs een krachtig signaal afgeven; alvast dank!
Met vriendelijke groet,
Wim Ludeke, voorzitter LECSO

In de bijlage de advertentietekst zoals die op 6 november in een landelijk dagblad verschijnt.

Manifest Speciaal Onderwijs.pdf