Nieuws Algemeen

Met alle respect 2020

Woensdag 8 april 2020 organiseert Stichting School & Veiligheid voor de vijfde keer de onderwijsconferentie Met Alle Respect! Deze lustrumeditie heeft als thema ‘Contact maken en starten’. Voordat je een start kunt maken met goed onderwijs, moet je eerst contact maken met elkaar. Dus kom samen met een collega naar deze conferentie, stap in en rij met ons mee! 

Contact maken… met leerlingen
Op school ontmoeten leerlingen elkaar. Ze leren zichzelf en de ander beter kennen. Vaak gaat dat goed, maar het kan ook botsen. Bij die ontdekkingstocht kunnen je leerlingen wel wat hulp gebruiken van jou als docent. Jij zorgt voor een veilige sfeer in de klas. Je geeft je leerlingen de ruimte om zich te ontwikkelen. Maar je stelt ook grenzen en geeft richting aan. 
“Ik vind het lastig om een leerling aan te spreken die een ronduit discriminerende opmerking maakt.”

Contact maken met… collega’s
Een veilige school maak je niet in je eentje. Dat doe je samen met je collega’s. Samen bepaal je de koers, stuur je tijdig bij en hou je elkaar scherp. Zo leg je met een professionele omgangscultuur het fundament voor een sociaal veilig klimaat voor iedereen: van leerling tot schoolleider.
"Het gebeurt te vaak dat leerlingen zich niet laten aanspreken door iemand van wie ze geen les hebben. Daardoor voelen collega’s zich niet altijd veilig."

En starten…
De conferentie is vooral gericht op de praktijk. De keynotes en workshops geven je informatie en inspiratie om het contact aan te gaan, zodat je meteen de volgende dag van start kunt gaan. Samen met je collega's en je leerlingen.
“Sociale media heeft zijn invloed in de klas. Dat vraagt een andere en vaak intensievere benadering van de leraar.”

Meer informatie
Datum en tijd: woensdag 8 april 2020 van 9.00 tot 16.15 uur
Locatie: Media Plaza Jaarbeurs Utrecht
Deelname is gratis. Meld je je af ná 25 maart 2020 dan ontvang je een factuur van € 75 voor de reeds gemaakte kosten.
Aanmelden