Nieuws Onderwijs en Zorg

NICE TO KNOW OVERZICHT WEEK 16

Voortaan worden de Nice to Know berichen geclusterd en éénmaal per week op de website geplaatst.

 


DAGELIJKS SPELPROGRAMMA

Speciaal voor de kinderen die nu niet naar school kunnen vanwege het Corona-virus, komt De Spelles met een dagelijks spel-programma. Zo kunnen de kinderen voor, tijdens of na het schoolwerk met leuke spellen weer even helemaal opladen of uitleven!

De spelletjes kunnen heel goed alleen worden gespeeld, maar ook juist in tweetallen. Dus daag broers, zussen of ouders uit en speel samen een leuk spel.

Spelprogramma


HULP VOOR OUDERS EN PROFESSIONALS BIJ HET THUIS WERKEN

In de huidige situatie van uit huis werken biedt  Kans in Onderwijs de mogelijkheid van hulp voor ouders en professionals.

*Helpdesk voor scholen en gezinnen

Een kortdurende intake is gratis, daarna kan begeleiding op afstand voor een speciaal tarief ingekocht worden. Diverse experts zijn hieraan verbonden om hulp te bieden.

Download hier de informatie over deze Helpdesk.

*Signaleringslijst voor leerkrachten.

Deze lijst biedt de mogelijkheid om tijdens het contact met kinderen in kaart te brengen of het goed met ze gaat of dat extra hulp nodig is.

Download hier de Signaleringslijst voor leerkrachten.

*Kijkwijzer voor ouders

Er is een Kijkwijzer ontwikkeld om ouders/verzorgers met een thuiswerkend kind te ondersteunen. Ook kan de Kijkwijzer dienen als praatpapier met de leerkracht.

Download hier de Kijkwijzer voor ouders.

*SEL vragenlijst voor leerlingen

Bij het invullen van de signaleringslijst is het ook fijn om hierbij de Kijkwijzer voor ouders én de sociaal-emotionele vragenlijst van Kees van Overveld te gebruiken.
Download hier de SEL vragenlijst van Kees van Overveld.


EENVOUDIGE UITLEG CORONA

Er is een nieuwe website gelanceerd voor mensen met een verstandelijke beperking met eenvoudige uitleg over het Coronavirus https://corona.steffie.nl/nl/

Stichting Lezen en Schrijven deelt informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal, zoals in de animatie: Corona, wat nu?