Nieuws Algemeen

Nieuwe versie protocollen

bijgewwerkt tot en met 26 juni

Dit protocol is een volgende versie van het protocol voor de volledige opening van het basisonderwijs. Deze nieuwe versie omvat enkele verruimingen en verduidelijkingen gebaseerd op het kabinetsbesluit van d.d. 24 juni 2020. Uit dat besluit volgen ook enkele verruimingen voor het basisonderwijs die gelden vanaf 1 juli 2020.

We willen hier specifiek benoemen dat scholen om praktische redenen ervoor kunnen kiezen om de eventuele verruimingen bij de start van het schooljaar 2020-2021 in te laten gaan.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bijgewerkt tot en met 17 juni 2020

Nieuw in protocol (moet nog in onderstaand protocol aangepast worden):

 • Kinderen van 4 en 5 jaar => neusverkouden zonder koorts mogen naar school

(dit bericht kwam 3 uur na onze publicatie op 16 juni….)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bijgewerkt tot en met 16 juni 2020

Vandaag zijn de herziene protocollen geplaatst op onze website

De belangrijkste verschillen zitten in:

 • Rivm richtlijn neusverkoudheid bij kinderen opgenomen
 • Rivm richtlijn dat vanaf 1 juni iedereen met klachten zich kan laten testen
 • Hoofdstuk 7 is eruit
 • Regulier onderwijs: oppervlaktesprays gebruiken bij elektronica (stond al bij so/sbo/vso)
 • Broer/zus naar huis als andere broer/zus koorts/benauwdheidsklachten heeft
 • Verduidelijking wanneer je nu 7 dagen en wanneer je nu 14 dagen thuis moet blijven.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bijgewerkt tot en met 8 juni 2020

RIVM heeft zaken aangescherpt in relatie tot het protocol dit wordt zo spoedig mogelijk aangepast. We communiceren onderstaande alvast met jullie.

Wegstuurbeleid:

Als de leerling koorts en/of benauwdheidsklachten heeft dan worden eventuele broers/zussen hierover geïnformeerd en gaan ook naar huis.

Thuisblijf regelsklik hier voor richtlijnen RIVM

Vanaf 1 juni moet iedereen in Nederland met de volgende klachten thuis blijven:

 • Verkoudheidsklachten: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
 • Hoesten. 
 • Verhoging of koorts > 38°C.  
 • Moeilijk ademen/benauwdheid. 
 • Plotseling verlies van reuk of smaak (zonder neusverstopping) 

Als iemand in het huishouden van het personeelslid getest is voor COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet het personeelslid wachten tot die persoon 24 uur klachtenvrij is en dan 14 dagen ná het laatste contact met die persoon,  thuisblijven.

Iedereen met één of meer van bovengenoemde klachten kan zich laten testen.  Zie de instructies van Rijksoverheid.nl 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit vervolgprotocol omvat enkele verruimingen en verduidelijkingen. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van vaste vrijwilligers. Ook is het wat compacter en staan er meer handige links in zoals deze: over thuisblijven: https://lci.rivm.nl/leefregels. Anders beschreven is ook: "indien een individueel personeelslid toch behoefte heeft aan persoonlijke beschermingsmiddelen, kan daarover overlegd worden. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het niet nodig".

In de bijlage het protocol versie 29 mei.  Dit protocol kan gezien worden als een handreiking voor eigen nadere invulling.

Je kunt aan ons de vragen die je hebt over de opstart van de scholen stellen maar ook via het loket van weeropschool.nl. Ook op die website vind je betrouwbare informatie, tips van experts en protocollen om onderwijs in deze tijd zo goed mogelijk vorm te geven. Ook daar is een de meest gestelde vragen pagina!

Sterkte en succes met alles wat er op jullie afkomt. Het is geweldig om terug te horen dat er zo maximaal mogelijk oplossingen bedacht worden, men volop aan het 'omdenken' is, doorgaat en volhoudt. 

Protocol-volledig-openen-speciaal-en speciaal basisonderwijs versie 29 mei.pdf

052020_RCO_POR_Protocol_VSO.pdf

050620_RCO_POR_Protocol_Speciaal.pdf

052820_RCO_POR_Protocol_Volledig.pdf

Protocol volledig openen basisonderwijs.pdf