Nieuws Algemeen

NICE TO KNOW OVERZICHT WEEK 41

 

Webinar: Naar school? Ja toch!

Op 4 november vindt een live webinar plaats van onderwijsexpertisecentrum Berkenschutse in samenwerking met expertisecentrum Kempenhaeghe. Met interessante sprekers over het thema 'Naar school? Ja toch! Perspectief bij schooluitval en preventie'. Inzichten die het waard zijn om kennis van te nemen, te delen en ook toe te passen in de school en klas! Geef je  via de website op voor het live-event waar je ook aanvullende informatie vindt


Infographics 

We gaan er natuurlijk vanuit dat inmiddels iedereen wel op de hoogte is van geldende maatregelen op scholen om verspreiding van corona tegen te gaan. Voor wie toch nog behoefte heeft aan duidelijkheid (of iemand anders kent die het kan gebruiken) heeft de PO-raad twee infographics gemaakt waarop alles nog eens duidelijk op een rijtje is gezet.  Je vindt ze in de bijlagen.


Wajong

Vanaf 1 september 2020 zijn de Wajong-regels veranderd (zie ook ons bericht van 31 augustus)  voor het volgen van een opleiding. Hoe de wet voor iedereen persoonlijk uitpakt is niet altijd even helder, maar één ding staat vast: voor Wajongers die studeren betekent het goed nieuws.

Op deze website staan twee filmpjes waarin de wijzigingen duidelijk worden uitgelegd.

Let wel op dat de situatie verschilt voor mensen met een Wajong 2010 en Wajong 2015. Maar ook dat wordt daar uitgelegd.


Webinar 

Op 25 september 2020 vond het webinar plaats over de ‘Experimenteerregeling samenwerking regulier en speciaal onderwijs’.  Er is een compilatie gemaakt die je terug vindt in een filmpje dat je op  deze pagina vindt.

po_infographic_bao-so-sbo (1).pdf

po_infographic_vso_ (1).pdf