MeetUP monitoring Sociale Veiligheid bij ernstig meervoudig beperkte leerlingen

MeetUP monitoring Sociale Veiligheid bij ernstig meervoudig beperkte leerlingen

Datum 05 APR 2018 10:00 tot 13:00
Locatie LECSO, Aïdadreef 4, 3561 GE Utrecht
Organisatoren LECSO (landelijk expertise centrum speciaal onderwijs)
Kosten Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden

Sluitingsdatum inschrijving: 29 MRT 2018

Het monitoren van de sociale veiligheid bij leerlingen met EMB roept bij (voortgezet) speciale scholen diverse vragen op. Ondanks de handreiking (zie bijlage) die we eerder op basis van een expertmeeting met medewerkers uit deze scholen hebben gemaakt worstelen nog veel scholen met de vormgeving van de monitoring. Dit blijkt  uit diverse vragen die hierover bij ons binnenkomen. Ook de inspectie  constateert dat hierover nog veel onduidelijk is.

 

Daarom organiseren we op donderdag 5 april, 10.00 uur tot 13.00 uur een MeetUP over dit onderwerp voor medewerkers uit de scholen met EMB leerlingen die zijn betrokken bij de monitoring van sociale veiligheid. De MeetUP is bedoeld om samen het gesprek te voeren, good practice uit te wisselen en van elkaars ervaringen te leren. Ook Laurens de Croes van de inspectie zal aanwezig zijn evenals Marij Bosdriesz die eerder op basis van de experttafel de handreiking heeft geschreven.

 

De MeetUP vindt, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, plaats op ons kantoor in Utrecht, Aidadreef 4, of op een andere locatie in Utrecht. Voor een lunch wordt gezorgd.

 

U bent van harte uitgenodigd.

 

Met vriendelijke groet

Namens LECSO

Corine van Helvoirt
INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK