Nieuws Expertise

Terugblik Sustein Conferentie oktober 2020

Voor het Erasmus project SUSTEIN stond begin oktober de derde partnermeeting op de agenda. Vanwege Corona helaas geen kennismaking met de Litouwse cultuur maar een online bijeenkomst vanuit huis. Wel konden we toch nog een beetje genieten van dit mooie land middels een filmpje dat door onze Litouwse partner was gedeeld. Klik hier voor een sfeerimpressie.
https://www.youtube.com/watch?v=_mc3PjtRMmE&t=3s.

Alle partners waren aanwezig tijdens de meeting waarin we kennis maakten met nieuwe tools die voor het Cozima portfolio ontwikkeld zijn:

-          Het toevoegen van een QR-code om makkelijker toegang tot het portfolio te krijgen,

-          Het maken van een menutool waarin informatie verzameld en gedeeld kan worden,

-          Een CRM module. Een functionaliteit om stage en leerbedrijven toe te voegen, aantekeningen te maken en stageformulieren te digitaliseren

Mooie nieuwe ontwikkelingen die zeker van toegevoegde waarde zijn voor de gebruikers.

Elke partner gaat nu kijken hoe deze nieuwe tools in te zetten binnen hun eigen leeromgeving. Verder is afgesproken dat ook leerlingen bevraagd gaan worden over het gebruik van het portfolio. Waar zijn ze blij mee, wat kan verbeterd worden of wat missen ze nog.

Genoeg stof om weer over na te denken en verder door te ontwikkelen de komende maanden. De volgende vergadering, mei 2021, zal hierop teruggekeken worden en staan de volgende items op de agenda: integreren van 21 eeuwse vaardigheden in het portfolio, gebruiksvriendelijkheid, studenttevredenheid.

Groeten namens alle Sustein partners

Aloysius-Nederland, PSW-Nederland, Lecso -  Nederland, Mulvany Berufskolleg – Duitsland, Bildungsburo – Duitsland, Lycee Turgot – Frankrijk, Sraffa – Italie,  Alytaus – Lithouwen

Wil je meer weten over het project kijk op www.sustein.eu