Ons team

corine_vanhelvoirt_web.pngCorine van Helvoirt - verenigingsmanager en expert Onderwijskwaliteit

Corine van Helvoirt is verenigingsmanager van LECSO. Corine heeft ruime praktijkervaring opgedaan binnen het speciaal onderwijs: in 1985 begon ze als psycholoog/orthopedagoog in de onderwijsbegeleiding en vervolgens was zij behandelcoördinator binnen een cluster4-school. Daar hield zij zich met name bezig met de begeleiding van leerlingen, ondersteuning van leerkrachten en het kwaliteitsbeleid. Van 2004 tot 2007 was zij directeur van een Regionaal Expertise Centrum Cluster 4 om vervolgens als verenigingsmanager van de Landelijke Vereniging Cluster 4 (LVC4) aan de slag te gaan. Sinds de fusie van de LVC4 met de LVC3 eind 2011 is Corine verenigingsmanager het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs. Naast haar rol als manager is Corine expert en aanspreekpunt op het gebied van Onderwijskwaliteit, Onderwijs en jeugdhulp en Passend onderwijs.


jasper_swuste_web.pngJasper Swuste - beleidsadviseur
Jasper Swuste is beleidsadviseur van LECSO. Jasper heeft met name gewerkt met en voor cluster 3 en 4 leerlingen. Ook binnen cluster 2 (voor dove en slechthorende kinderen en kinderen met een communicatieve beperking) en voor het mbo is hij werkzaam geweest. Zowel als leidinggevende als beleidsmedewerker. Voor zijn komst bij LECSO was Jasper van 2012 tot 2018 directeur van een Mytylschool (vso).
In het LECSO-team gaat Jasper de komende periode verschillende dossiers oppakken.


Frits BuijsFrits Buijs - Communicatie medewerker

Frits Buijs is binnen LECSO verantwoordelijk voor de (externe) communicatie. Hij verzorgt de website en maandelijkse nieuwsbrief en is verantwoordelijk voor de tweewekelijkse LECSO-app met inspirerende en prikkelende artikelen over (gespecialiseerd) onderwijs.
Frits is al sinds jaar en dag werkzaam als journalist, redacteur en producer, onder andere voor landelijke en regionale omroepen. Daarnaast schrijft hij op regelmatige basis voor een aantal websites.

 

heidi_geitenbeek_web.pnggerda_valster_web.pngHeidi Geitenbeek en Gerda Valster - secretaresses van LECSO

Heidi Geitenbeek en Gerda Valster vormen het secretariaat van LECSO, officemanagers in de meest ruime zin van het woord. Inschrijvingen voor bijeenkomsten, afspraken in de diverse agenda's of deadlines voor een inspraakronde, niets ontsnapt aan hun aandacht. Ook zorgen zij er samen voor dat u antwoord krijgt op al uw vragen, per mail, telefoon of post.
Heeft u een vraag? Mail dan gerust naar: info@lecso.nl of gebruik het contactformulier.